KTH    |   Matematik    |


KURSNÄMNDSMÖTEN I SF1625 ENVARIABELANALYS FÖR CFATE

Tillbaka

KURSNÄMNDSMÖTE 1 DEN 3 NOVEMBER

Närvarande: Ann Hyvärinen, Anna Tuvelid, Chris Walker, Lars Filipsson.

Detta var ett kort möte för att stämma av inför första kontrollskrivningen. Det mesta verkar fungera förhållandevis bra, ingen allvarlig kritik framfördes. Följande noterades:
1. Tempot känns inte för högt.
2. Föreläsaren borde inte hoppa över så många steg i uträkningarna och han borde ha lite mindre rörigt på tavlan.
3. På övningarna löser ibland lärarna på tavlan lättare uppgifter än de som studenterna sedan ska lösa själva -- det borde vara tvärtom.
4. Det vore bra med en lista över standardgränsvärden och derivator.
5. Nästa vecka är tuff med kontrollsrkivning i denna kurs samtidigt som det är examinationsmoment i Perspektivkursen.

KURSNÄMNDSMÖTE 2 i mitten av november

Närvarande: Ann Hyvärinen, Anna Tuvelid, Chris Walker, Lars Filipsson

Kort avstämningsmöte. Allt i kursen fungerar som det ska.

KURSNÄMNDSMÖTE 3 den 27 november

Närvarande: Marcus Jans Bertilsson, Ann Hyvärinen, Anna Tuvelid, Chris Walker, Lars Filipsson

1. Det mesta fungerar som det ska. Ett potentiellt problem är att inte alla studenter lägger ner den tid de borde lägga ner på kursen.
2. Boken av Persson och Böiers är inte lika bra som den amerikanska bok som användes i Algebraogeometrikursen. Det står mycket och det är svårt men det som skuklle förklaras blir inte alltid förklarat. Ev skulle man byta till en amerikansk bok?
3. Föreläsningarna kunde bli mer effektiva. Lite mindre tid kunde vikas till allmän filosofi och mer tid åt hård matematik. Man kunde hinna med fler saker.
4. Övningarna är bra!
5. Filmerna i bilda är bra.
6. Inför avslutningen av kursen behövs ett repetitionsschema för föreläsningarna så att man vet vad som ska gås igenom varje gång. Dessutom vore det bra med en lista över tips och trix som är bra att kunna inför tentan. Bonussystemet behöver också repeteras.
7. Upplägget inför nästa kurs flervariabelanalys diskuterades också. Det verkar rimligt att fortsätta med KR+KS-systemet i någon variant. Kanske kombinera KR med att läraren också tar in och rättar någon eller några av uppgifterna. Lösningar/facit behöver också läggas ut till KR 2 och KS 2 och senare till KR+KS 3.