Matematik    |   KTH    |


5B1109 Linjär algebra II för D1 ht 2006

Kursnämndsmöte den 20 oktober 2006

Närvarande: Halif Bakri, David Bergling, Fredrik Eriksson, Malin Siklosi.

Föreläsningarna: Föreläsningarna fungerar bra.

Det finns blandade åsikter bland studenterna om tempot på föreläsningarna, en del tycker att det går för fort, andra att det går för långsamt, och några tycker att vissa avsnitt gås igenom för fort medan andra avsnitt får ta för lång tid.

Varannan föreläsning i kursen är av "föreläsningskaraktär", varannan mer av "exempelräkningskaraktär". Ett förslag till förbättring av kursen är att byta "exempelräkningsföreläsningarna" mot lektioner i klassrumsgrupper, så att det blir bättre möjlighet för frågor.

Övningar (Tre av fyra övningsgrupper var representerade): Övningarna fungerar bra, lärarna är bra. Ett förslag till förbättring (i Malins grupp) är börja övningen med att gå igenom en uppgift, så att studenterna snabbare kommer igång när de sedan ska räkna själv.

Kurshemsidan: Funkar bra.

Boken: Bra, men varför en engelsk bok? Nyttan av att ha en bok på engelska har inte framgått i kursen. Det blir ett extra motstånd att läsa i boken, eftersom man inte på en gång känner igen termerna från föreläsningarna. Ett förslag är att tydligare nämna de engelska termerna när nya begrepp införs.

Ytterligare en synpunkt om boken är att facit saknas till många uppgifter, även bland det rekommenderade uppgifterna. Ett förslag är att de rekommenderade uppgifterna nästa år väljas ut bland de uppgifter som har facit.

Lappskrivning 1: Funkade bra.