Matematik    |   KTH    |


5B1109 Linjär algebra II för D1 ht 2006

Kursnämndsmöte den 16 november 2006

Närvarande: Halif Bakri, Fredrik Eriksson, Linda Mattson och Malin Siklosi. David Bergling kunde inte närvara, men bidrog med synpunkter via epost.

Föreläsningarna:

Studenterna tycker att det är bra att det under senare delen av kursen blivit fler exempel på föreläsningarna och lite mindre teori.

En synpunkt som framkommer är att det blir ofta lite ont om tid i slutet av föreläsningspasset passen för att föreläsaren vill "hinna med det sista" innan föreläsningen är slut. Ibland drar hon över, och det blir mindre koncentration på vad som sägs när man vet att det kommer att dra över på tiden. Översättningar av engelska termer är lite mer frekventa på föreläsningarna nu, och det är bra.

Övningarna:

Det är dålig uppslutning vid övningstillfällena. Ett förslag från studenterna är att i ett klassrum erbjuda genomgång vid tavlan, istället för att studenterna arbetar själva som det är nu. Undervisningan i Linus övningsgrupp är uppskattad, där får studenterna arbeta en stund med varje uppgift, och därefter gås uppgiften igenom.

Boken:

Kursboken diskuteras, och återigen framförs synpunkten att rekommenderade uppgifter bör väljas ur de uppgifterna som har facit. En sökbar ordlista efterfrågas, så att det blir enkelt att slå upp vad en svensk term heter på engelska (nu finns bara engelsk-svensk ordlista).