Matematik    |   KTH    |


5B1121 Matematik baskurs ht 2005

Kursnämndsmöte den 28 september

Närvarande: Joel Pantzar, Alexander Peterson och Lars Filipsson; Jonathan Wiik lämnade skriftliga synpunkter.

0. Kursnämnden måste få kallelse i god tid före mötena. Annars är det risk att många uteblir.

1. Undervisningen. Det mesta fungerar bra. Några kommentarer: Det riskerar att bli lite för många utvikningar på föreläsningarna, som också kunde höjas ett snäpp i svårighetsgrad. En synpunkt är att det är för få föreläsningar. Lektionerna verkar ha fått en naturlig nivågruppering och allt verkar flyta på som det ska. Samma sak med övningarna. En synpunkt är att det kanske skulle gå att minska på grupparbetandet något, t ex ha grupparbeten varannan gång, för att istället ägna mer lektionstid åt problemlösning.

2. Planeringen för kursen har inte varit optimal, det hade varit bättre att ge moment 1 lite mindre tid för att istället ge lite mer tid åt det svårare moment 2. Det är högt tempo och mycket att göra. En annan brist i planeringen är att det inte finns någon extratid till förberedelser inför lappskrivning 2.

3. Lappskrivningarna. Inte helt lätt att förutsäga vad det blir för svårighetsgrad på lappskrivningarna. En synpunkt är att de borde vara lite mer teoretiska och inte bara handla om att räkna ut saker. Det kanske vore bra med en modelltenta för att ge en känsla av vilken svårighetsgrad som kan förväntas på tentan.