Matematik    |   KTH    |


5B1126 Matematik förberedande kurs, för TIMEH1,vt 2005

(In)aktuellt

24:e februari
Vi har beslutat att ändra datum för inlämning av inlämningsuppgift 2 till fredagen den 4:e mars. Ni kan lämna den direkt till mig på mitt kontor, eller lägga den i den vita postlådan för inlämningsuppgifter innanför ingången till matematikinstitutionen på Lindstedtsvägen 25, (vid klocktornet i hörnet av borggården). Glöm inte att skriva tydligt att den ska lämnas in till mig. Vi har också kontrollerat nu att Maple finns och fungerar på datorerna i unix-salarna i E-huset. För mera info, se under rubriken Inlämning 2.
23:e februari
Vi har upptäckt vissa problem med Matlab igen, denna gång verkar inte den önskade toolboxen finnas, se under rubriken Inlämning 2.
11:e februari
Pga att arbetet med inlämningsuppgiften har tagit mycket tid, så har vi halkat efter i planeringen något. Så på tisdag kommer jag att gå igenom derivator och grafer, och på torsdag differentialekvationer. Alltså kommer primitiva funktioner gås igenom på fredag, och ingå i KS4 istället. Inlämningsuppgift 2 finns nu tillgänglig på hemsidan.
2:a februari
Vi bestämde på senaste lektionen att nästa KS, KS 2, kommer att skjutas upp till den 8:e februari, 11.00-12.00. Jag hoppas att de studenter som redan har börjat halka efter hinner räkna ikapp till dess.
27:e januari
Nu är första KS:en avklarad, jag hoppas kunna rätta den under helgen. Vid vårt besök i datorsalen fiket idag upptäckte vi att Matlab inte finns på datorerna där. Jag har kontaktat NADA och de säger att Matlab ska finnas på datorerna i Unix-salarna i E-huset. Så när ni börjar jobba på inlämningsuppgiften bör ni gå dit. Gå gärna igenom de exempel som jag skrivit om på hemsidan under rubriken "Inlämning 1". Titta även på Matlabs grafik- demonstrationer om ni har tid, där finns en del intressanta bilder.
25:e januari
Nu har vi gått igenom allt som ni ska kunna fram till första KS:en på torsdag. KS:en skriver ni mellan kl 14 - 15. Jag har dessutom bokat datasalen "Fiket" på torsdag kl. 11-12. Vi kommer då att prova på matematikprogrammet Matlab som ni kommer att använda i första inlämningsuppgiften.
24:e januari
Imorgon avslutar vi trigonometriska formler och börjar med trigonometriska ekvationer. Jag tar med mig de miniräknare som ni ska använda på kontrollskrivningen på torsdag till lektionen imorgon så att ni kan öva på att använda dem.
20:e januari
Andra lektionen. Vi gick igenom areasatsen och sinussatsen. Imorgon blir det cosinussatsen och en del trigonometriska formler. Dessutom kommer första inlämningsuppgiften att delas ut. Nästa vecka måste vi hinna med trigonometriska ekvationer innan första KS:en.
18:e januari
Första lektionen. Vi gick igenom definitionerna av sinus, cosinus och tangens. Eftersom flera elever saknade räknare blev det lite svårt för dessa att räkna uppgifterna. Jag hoppas att till nästa gång har de flesta hunnit skaffa en räknare och lärt sig hur man använder de trigonometriska funktionerna. (cos,sin,tan och acos, asin, atan)

Nästa gång tänkte jag börja med areaberäkningar.

14:e december
Kurshemsidan skapas. En tid framöver bör man dock ha hjälm på sig när man surfar här eftersom detta kommer vara en arbetszon och det är risk för krascher.

Eftersom kursens utforming håller på att planeras är detta ett utmärkt tillfälle att komma med förslag och önskemål. <penqvist@math.kth.se>