KTH Matematik   |    5B1134 Matematik och modeller   |    ht2003



Examination

Kursen avslutas med en skriftlig tentamen den 13 oktober kl 8.00-11.00, men det är också möjligt att examineras via den alternativa löpande examinationen som består av
  • 4 kontrollskrivningar (8 september, 15 september, 29 september och 6 oktober)
  • 4 grupparbeten (4 september, 11 september, 25 september och 2 oktober)
  • 2 inlämningsuppgifter med muntlig redovisnin (18 september och 9 oktober)

Kontrollskrivningar

Vid fyra tillfällen under kursen genomförs kontrollskrivningar. Detta är mindre skrivningar som pågår under 45 minuter i en övningssal. Efter skrivtidens slut bedöms skrivningarna av studenterna själva med hjälp av lösningsförslag och rättningsmall under överinseende av lektionsläraren. Kontrollskrivningarna slutgranskas av examinator som fastställer betyget enligt betygsskalan U/3/4/5. Varje kontrollskrivning är kopplad till ett grupparbete och en tentamensuppgift.

Grupparbeten

Vid fyra lektionstillfällen kommer det finnas möjlighet att delta i examinerande grupparbeten. Grupperna om 3-4 studenter får en större uppgift att lösa under 45 minuter under lektionslärarens handledning. Den skriftliga lösningsskissen lämnas in och bedöms av läraren med betygsskalan U/G. För att få tillgodoräkna sig ett kontrollskrivningsresultat krävs att motsvarande grupparbete är godkänt.

Inlämningsuppgifter

Under kursen ges två inlämningsuppgifter som skall lösas och redovisas individuellt, dels skriftligt, dels muntligt vid ett lektionstillfälle. Inlämningsuppgifterna är till för att examinera modelleringsdelen av kursen som ett alternativ till motsvarande uppgift vid den skriflitga tentamen.

Tentamen

Vid kursens slut ges en skriftlig tentamen. Skrivtiden är 3 timmar och efter skrivtidens slut rättas skrivningarna av studenterna själva på samma sätt som kontrollskrivningarna. Tentamen består av fem uppgifter där de fyra första är kopplade till kontrollskrivningarna och grupparbeten. Om ett grupparbete är godkänt får motsvarande kontrollskrivningsresultat tillgodoräknas vid tentamen. Den femte uppgiften är kopplad till de två inlämningsuppgifterna och får tillgodoräknas om båda inlämningsuppgifterna är godkända. Slutbetyget ges av det lägsta betyget på de fyra första uppgifterna under förutsättning att den femte uppgiften är godkänd.

Avdelning Matematik





KTH Sidansvarig: Mats Boij