Lappskrivningar och inlämningsuppgifter

Kursen innehåller 6 lappskrivningar och 2 inlämningsuppgifter.

På lappskrivningarna är skrivtiden 20 minuter. Varje lappskrivning ges i två versioner, så att studenter som sitter bredvid varandra skriver olika versioner. Lektionsläraren skall bestämma studenternas placering under skrivningen. Lösningarna bedöms med 0-2p, varav den ena poängen avser lösningens riktighet, och den andra poängen avser läsbarheten. I begreppet läsbarhet kan man väga in t.ex. tydlighet, presentation av logiskt resonemang, förekomst av relevanta förklaringar och motiveringar, matematiskt språkbruk etc. Den totala poängsumman för alla 6 lappskrivningar blir därmed 0-12p.

Inlämningsuppgifterna delas ut i god tid före inlämningsdatum, som finns angivet i kursplaneringen. Varje student skall formulera sin egen lösning, även om man under arbetets gång får samarbeta med en kamrat eller använda hjälpmedel, som t.ex. Maple. Ange tydligt var du har använt olika hjälpmedel, och ange namnet på en eventuell samarbetspartner. Avskrivning av någon annans lösning är inte tillåtet och är att betrakta som ett försök till fusk (se nedan). Kraven på läsbarhet är högre på inlämningsuppgifter än på lappskrivningar. Lösningens riktighet bedöms med 0-1p, och läsbarheten med 0-2p, eftersom det inte råder någon tidspress på inlämningsuppgifter. Inlämningsuppgift 1 respektive 2 kommer att innehålla ett antal uppgifter vardera, av vilka två kommer att väljas ut slumpmässigt vid rättningen. Därmed ger inlämningsuppgifterna totalt vardera 0-6p, vilket ger en total poängsumma från inlämningsuppgifter som är 0-12p.

Bonusen som får tillgodoräknas på tentamen beräknas genom att man lägger ihop poängen från lappskrivningarna med poängen från inlämningsuppgifterna, och delar med 6. Avrundning sker till närmaste heltal, och halvtal avrundas uppåt. Bonusen gäller under innevarande läsår inklusive augustiperioden 2004.

Varje lärare är skyldig att anmäla misstankar om fusk vid lappskrivningar och inlämningsuppgifter. Fusk-ärenden anmäls till rektor eller disciplinnämnden, som kan besluta om avstängning i 1-6 månader (se KTH-handboken 2, Flik 11.3, i synnerhet bilaga 1).