KTH Matematik    |    5B1136 Matematik 2    |    2003-04    |



Meddelanden

12/2
Eftersom jag uppenbarligen inte uttryckt starkt nog att läsbarheten är viktig vid bedömningen av inlämningsuppgifterna, har jag formulerat riktlinjer för bedömningen av läsbarheten av inlämningsuppgifterna, samt listat ett antal faktorer som påverkar läsbarheten. Jag hoppas att dessa är till hjälp vid färdigställandet av inlämningsuppgifter 2.
2/2
Enligt förslag från kursnämnden är övningarna ändrade så att vi har två tillfällen med två grupper istället för ett tillfälle med fyra grupper. De extra övningarna ligger på tisdag eller måndag morgon. Se schemat för detaljer och salar.
26/1
Nu kan ni börja jobba med inlämningsuppgifter 2.
21/1
Observera att matematikjourens salar har ändrats för vårterminen.
15/1
På grund av mycket låg studentnärvaro lägger vi tills vidare ned två av de fyra räkneövningsgrupperna på fredagarna. De kvarvarande grupperna leds av Victor Sandin och Fahad Aleem. Om dessa inte räcker till får vi återstarta någon grupp.
13/1
En schemaändring: Föreläsningen den 16 februari flyttas till den 17 februari, kl 8.15-10.00, sal D2. Inlämningsdatumet för andra omgångens inlämningsuppgifter ändras därför till 17/2. Ändringen finns inlagd på schema-sidan.
12/12
Ett förtydligande till första talet på inlämningsuppgiften:
Det står: Hanna, Samuel och Elsa har var sin påse stenkulor. Om Elsa ger Samuel fem kulor så har de lika många. Ordet de syftar här på Elsa och Samuel, dvs:
Om Elsa ger Samuel fem kulor så har Elsa och Samuel lika många kulor.
8/12
Bekanta er gärna med programmmet Maple. Det kan bespara er en stor mängd arbete. Man kan t.ex. i Maple bestämma samtliga egenvärden och egenvektorer till en matris med ett enda kommando! Se handledningen och praktiska tips här till vänster.
8/12
Sista inlämningsdatum för inlämningsuppgifter 1 är ändrat.
De skall nu lämnas in senast på lektionen fredagen den 23 januari 2004. Men sätt gärna igång redan nu. Idag har vi på föreläsningen behandlat det sista som behövs för att lösa inlämningsuppgifterna.
4/12
Nu finns inlämningsuppgifter 1 att hämta här till vänster som pdf-fil. Dessa skall lämnas in senast 15/12. Lycka till!
28/11
På föreläsningen måndagen den 1/12 kommer vi att behandla problemen L 3.3 och 3.5. Dessa ingår alltså inte i lektionen den 2/12, som det står i planeringen.
VARNING: Det finns tryckfel i ekv (2.21) sid 65 och sats 2.7, sid 66, som inte finns med i listan över kända tryckfel. z-komponenten av uxv är fel.
19/11
Avsnittet 5.2 i boken L behöver ni inte läsa. Hoppa över det så länge. Eventuellt kommer vi tillbaka till det senare i kursen.
Idag på föreläsningen hann jag inte börja med determinanter. Det kommer på måndag ...
14/11
Nu är det mesta planerat. KursPM och kursplaneringen är färdiga. Närmare detaljer om lappskrivningar och inlämningsuppgifter kommer mot mitten av nästa vecka.
27/10
Nedräkningen har börjat. En preliminär version av kursPM finns nu. Kursplaneringen, bonusmomenten, schemat och övningsassistenterna fattas fortfarande...






Avdelning Matematik Sidansvarig: Mikael Cronhjort