Matematik    |   KTH    |


5B1140 AMELIA 1 VOG, vt 2005

(In)aktuellt

12:e april
Eftersom Oleg kommer att resa bort tar Per Enqvist över lektionerna den 14:e, 19:e och 21:a april.
8:e april
Vi har nu klarat av moment 3 frånsett redovisningen av inlämningsuppgifterna som kommer att ske på tisdag. Nästa vecka blir det mer om extremvärdesproblem och Taylorutvecklingar.
Viktig info om registrering: De som vill bli registrerade på den här kursen måste först se till att bli anmälda på kursen genom sin studievägledare. Så om ni inte har blivit registrerade beror det troligen på att ni inte har anmält er först, annars får ni kontakta oss så ska vi registrera er snarast.
Flera personer har velat bli inskrivna på denna kurs på sistonde och jag gissar att detta beror på att de vill skriva tentamen för den här kursen. Vi kommer troligen att tillåta att de som är registrerade på 5B1132 får skriva denna tenta utan att vara registrerade här. Vi återkommer med definitivt besked.
4:e april
Efter ett långt påsklov är det nu dags att ta upp matematikundervisningen igen. Jag har bytt kontor under lovet och sitter numera i rum 1644 uppe vid Nada, men jag har samma telefonnummer som tidigare 790 71 65. Det sista vi gick igenom innan lovet var gränsvärden. Dagens föreläsning kommer att handla om derivator, och vi kommer att gå igenom grunderna.
En liten påminnelse: redan på torsdag är det inlämning och kontrollskrivning 2 för moment 3.
21:e februari
Dagens föreläsning kommer att handla om bevisföring, och induktionsbevis i synnerhet. Imorgon kommer Andreas Enblom att vikariera för Oleg på övningen, så vi skjuter upp redovisningarna av grupparbetena tills på torsdag.
14:e februari
Dagens föreläsning kommer att handla om faktorisering av polynom och algebrans fundamentalsats. Vi ligger lite före schemat, så på onsdag kommer vi att gå igenom binomialsatsen vilket egentligen hör till nästa moment, men som ger oss lite extra tid under nästa moment vilket jag tror kommer väl till pass.
24:e januari
Tredje föreläsningen. Jag gick igenom determinanter. De som anslutit senare till kursen måste snarast hitta en partner till grupparbetet och kontakta lektionsläraren Oleg för att få veta vilken uppgift ni ska lösa.
19:e januari
Andra föreläsningen. Jag gick igenom matriser och matrisinverser. Matrisegenskaper och övningar diskuteras på lektionen imorgon. Fler och fler har hittat till kursen så nu börjar vi fylla ut klassrummet. Eftersom tre salar var bokade till varje lektionstillfälle och vi bara har en lektionslärare har vi dock avbokat två av de tre salarna och schemat på hemsidan har nu uppdaterats.
17:e januari
Första föreläsningen. Gauss-Jordans metod för lösning av linjära ekvationssytem gicks igenom. Eftersom många nog inte kände till att kursen ges dök inte så många elever upp. Fördelen är att vi kan anpassa oss mer efter era behov, men vi hoppas att fler kommer att ansluta så småningom. Om du tänker följa kursen, vänligen kontakta föreläsaren via email <penqvist@math.kth.se> så snart som möjligt så att vi kan ta med er i planeringen.
10:e december
Kurshemsidan skapas. En tid framöver bör man dock ha hjälm på sig när man surfar här eftersom detta kommer vara en arbetszon och det är risk för krascher.

Eftersom kursens utforming håller på att planeras är detta ett utmärkt tillfälle att komma med förslag och önskemål. <penqvist@math.kth.se>