5B1141 VT06, Examination

Kursen är indelad i fem moduler. För att bli godkänd på kursen måste man bli godkänd på samtliga fem moduler och dessutom erhålla ett visst antal poäng på den avslutande tentamens andra del (uppgift 6-10).

De fem modulerna examineras i första hand under kursens gång med fem lappskrivningar. En godkänd lappskrivning ger godkänt på motsvarande modul. På tentan finns en möjlighet att komplettera med de moduler man ej har klarat av under kursens gång (uppgift 1-5).

Tentamen innehåller 10 uppgifter. Uppgifterna 1-5 svarar precis mot de fem modulerna i kursen och man löser bara de uppgifter som svarar mot moduler som man inte redan blivit godkänd på under kursens gång. Dessa uppgifter bedöms som godkänd eller underkänd. Uppgifterna 6-10 poängsätts med maximalt 4 poäng vardera.

Betygsgränser (preliminära):

Tidpunkt för ordinarie tentamen är tisdag 30 maj kl 14.00-19.00. Obs: anmälan krävs.

Lappskrivningar. Lappskrivningarna ges under lektionstid. Skrivningen ges under lektionspassets första timme, den andra timmen är det undervisning som vanligt.

Komplettering. Den som blivit underkänd på tentamen men ligger nära gränsen för godkänt har möjlighet att komplettera till godkänt betyg (endast betyg E och 3). Rätt att komplettera har bara den som uppfyller följande krav:

Kompletteringen sker genom ett skriftligt prov torsdag 8/6.

Omtentamen. Den som inte blivit godkänd vid ordinarie tentamen (trots ev komplettering) får göra ett nytt försök vid omtentamen. Godkända moduler tillgodoräknas dock bara vid omtentamen under innevarande läsår - är man inte klar med kursen när nästa läsår börjar så får man börja om med kursen från början. Årets omtentamenstillfälle infaller preliminärt i augusti.

Observera att på tentamen och lappskrivningar är inga hjälpmedel tillåtna!