Kontrollskrivningar

OBS! Enbart registrerade studenter till kursen 5B1148 som får skriva kontrollskrivningarna och tentamen

Skrivtid

Skrivtiden är de första 60 minuterna av lektionstiden. När övningen börjar 13.15 så är alltså skrivtiden 14.00-15.00. Inga pauser är tillåtna under skrivningen. Studenter som kommer mera än 10 minuter för sent får inte skriva. De som vill kan få gå efter 15 minuter, dvs tidigast 14.15. Alla studenter skall vara beredda att uppvisa legitimation på kontrollskrivningarna.

Rättning och klagomål på rättningen På kontrollskrivningarna och på tentan,

Alla kontrollskrivningar rättas av alla lärare vid varje skrivningstillfälle. På kontrollskrivningarna, liksom på tentan, krävs utförliga lösningar och noggranna motiveringar. Såväl lösningens riktighet som dess läsbarhet påverkar bedömningen. En bra lösning skall kunna följas av en person som har lämpliga förkunskaper men inte själv skulle klara av att lösa talet, t.ex. en studiekamrat som varit sjuk och därför missat en del av kursen, eller en tänkt arbetsgivare. Bristande läsbarhet medför poängavdrag.

Allmänt kan man säga att läsbarheten påverkas av en mängd faktorer, som t.ex.:

Dessa enskilda faktorer kan påverka läsbarheten både i positiv och negativ riktning. Helhetsintrycket är det väsentliga. Många av de ovan nämnda faktorerna kan variera inom ett ganska stort intervall och ändå ge god läsbarhet. Uppräkningen av faktorer skall ses som en checklista till hjälp för studenterna, när de vill hitta saker som kan höja läsbarheten av deras lösningar.

Presentation av lösningarna bedöms med 0-3 poäng enligt följande:
När kontrollskrivningarna är rättade kan de återfås hos övningsläraren. Observera:



Senast uppdaterad Fre 3 Mar 09:04:29 2006