KTH-logo     Sommarmatematik   2004
Avsnitt 1 Avsnitt 2 Avsnitt 3 Avsnitt 4 Avsnitt 5


Välkommen du som har sökt till KTH!

Innehåll Navigation Utskrift
Lärarsynpunkter
Det här är en möjlighet att friska upp dina matematikkunskaper inför kursstarten.
Det här materialet består av 5 avsnitt som behandlar basfakta och metoder som garanterat kommer att behövas i dina högskolestudier.

(Nytt alternativ:Det finns nu också en annan , litet mer omfattande kurs med liknande mål som Sommarmatematiken, 5B1129 Förberedande kurs i matematik .)


En kort överblick kan du få genom att bläddra i avsnittspresentationen här nedan eller via länken Innehåll ovan till höger.


Avsnitten:
1 Polynom, faktorer och andragradsekvationer >>
2 Bråkstreck och rationella funktioner >>
3 Teckenstudium, kvadratrötter och rotekvationer >>
4 Exponentialfunktioner och logaritmer >>
5 Trigonometriska funktioner >>

Allmänt >>
Målsättningar >>
Varför skall jag lära mig det här? >>


Beroende på din nätuppkoppling eller din allmänna inlärningsstil kommer du förmodligen att föredra att jobba antingen framför skärmen eller en bit bort med materialets pappersversioner.

Om du är pappersorienterad har du nytta av att skriva ut avsnittens PDF-filer. En klick på print-symbolen uppe till höger eller i avsnittens navigationslister leder till en sida med länkar till PDF-filer.
Om du inte har alltför stor skärmskräck kunde du kanske ändå kunna pröva materialets mer interaktiva delar, som inte finns i pappersform :skärmtesterna, steg-för-steg-(SfS-)exemplen och sluttesterna.

Du som naturligt arbetar vid skärmen behöver kanske å andra sidan uppmanas att avlägsna dig från skärmen ibland för att bedriva seriösa papper-och-penna-räkningar. Detta gäller framförallt övningarna och sluttesterna.

Du påbörjar lämpligen studierna med att klicka på ettan längst upp för att komma till Avsnitt 1.
Lycka till!

Gunnar Johnsson
Avdelning Matematik Sidansvarig: webmaster