Examination - 5B1141 Analytiska metoder och linjär algebra -

Inst. för Matematik    |   KTH    |


Kontinuerlig examination

5B1141 Amelia II för IT vt 2004


En viktig del av upplägget i denna kurs är den kontinuerliga examinationen. Kursen är indelad i fem moment som examineras löpande med kontrollskrivningar, grupparbeten, uppgifter om begrepp och resonemang.

De fem momenten i kursen svarar precis mot de första fem uppgifterna på den avslutande skriftliga tentamen. För godkänt betyg på kursen måste man vara godkänd på vart och ett av dessa fem moment, antingen genom att man klarat av den kontinuerliga examinationen eller genom att man skriver en korrekt lösning på motsvarande uppgift på tentan. Dessutom måste man, för betyg 3 ha minst 3 poäng på tentans B-del, för betyg 4 ha minst 7 poäng på tentans B-del och för betyg 5 ha minst 12 poäng på B-delen i den avslutande tentan. Se under rubriken examination i kursinformationen. Bonuspängen är giltiga fram till nästa års kurs.

Kontrollskrivningar. Kontrollskrivningar ges var tredje vecka under lektionstid. Varje kontrollskrivning innehåller 4 uppgifter. Skrivtiden är 45 minuter och inga hjälpmedel är tillåtna. Syftet med kontrollskrivningar är att ge incitament att studera kontinuerligt under kursen och att ge fortlöpande feedback. Dessutom är de tänkta att ge träning i matematisk argumentation och presentation.

Grupparbeten. Grupparbetena genomförs i grupper om maximalt 5 personer och redovisas både skriftligt och muntligt. Syftet med grupparbetena är att ge övning i att lösa mer omfattande uppgifter och ge djupare förståelse för begreppen. Dessutom tränas förmågan att arbeta i grupp och förmågan att presentera matematiska resultat.

Begrepp och resonemang. Vi kommer i de olika momenten ha diverse uppgifter som syftar till att öka förståelsen för begrepp och att ge förtrogenhet vid att genomföra resonemang. Dessa uppgifter kommer specificeras närmare för varje moment. Exempelvis kan det handla om att med egna ord försöka ge en definition av ett begrepp eller att med hjälp att ledningar själv genomföra ett bevis.

Här är den kontinuerliga examinationen moment för moment:

  • Moment 1
  • Moment 2
  • Moment 3
  • Moment 4
  • Moment 5