KTH    |   Matematik    |


5B1141 Analytiska metoder och linjär algebra vt 2006

Kursinformation

Allmänt

Välkommen till 5B1141 Analytiska metoder och Linjär algebra, 8 poäng, som ges under vårtterminen 2006. Kursansvarig föreläsare är Håkan Carlqvist och för övrig undervisning svarar dessa lärare. Kurssekreterare är Kerstin Engstrand. Kurssekreteraren svarar bara på frågor om registrering och rapportering.

Mål och innehåll

Kursen 5B1140 handlade om analys (gränsvärden, derivator och integraler) i en variabel och om linjär algebra (vektorer, linjära ekvationssystem, linjär geometri, matriser och determinanter). Kursen 5B1141 under vårterminen bygger vidare med mera linjär algebra samt analys i flera variabler.
Att förstå begrepp och definitioner, och att kunna härleda och tillämpa satser och formler är lika viktigt som att öva upp sin räkneförmåga; det är två sidor av samma mynt. Inlämningsuppgifter ger tillfälle i att öva sig att i att presentera matematik muntligt och skriftligt. Läs mer om mål och innehåll i Studiehandboken. En detaljerad beskrivning av innehållet i kursen med rekommenderade hemuppgifter vecka för vecka ges i kursplaneringen.

Undervisning

Undervisningen på kursen är fördelad på 56 timmar föreläsningar, 56 timmar lektioner. Räkna med att det krävs minst lika många timmar till av eget arbete för att klara kursen. Så här är de olika undervisningspassen tänkta att fungera:
  • Föreläsning. Genomgång av centrala begrepp och tekniker, samt tips och allmän information om kursen. Alla administrativa frågor, om examination och dylikt, avhandlas här.
  • Lektion. Kompletterande genomgångar, lärarledda övningar och studentarbete. Kursens fem lappskrivningar ges också på lektionstid.

    Kurslitteratur


    Senast uppdaterad Mon, 10 Oct 2005 09:08:14 GMT