Institutionen för matematik
KTH
Avdelningen för matematik
5B1118 Diskret matematik
IT 5B1118 Diskret matematik HT02
 

Uppgifterna

Inlämningsuppgifter

Under de fem första veckorna kommer det att ges en frivillig inlämningsuppgift per vecka. Tillsammans med kontrollskrivningarna kan de tillgodoräknas vid tentamen.

Inlämning

Varje student får sin egen uppgift att lösa. Lösningen skall redovisas elektroniskt genom att skickas in till konferensen DM Inlupp i First Class. Den som inte har tillgång till First Class bör se till att få det i god tid innan inlämningsupgifterna skall skickas in. Uppgifterna kommer att finnas tillgängliga senast måndag morgon och skall skickas in senast följande söndag kl 12.00. Uppgifter som sänts in senare kommer inte att bedömas. Lösningen skall presenteras i ett dokument som kan läsas av Open Office eller MS Word (95/97). Nedan finns en mall som skall användas och ett exempel på hur en lösning kan se ut. Dokumentet som innehåller lösningen skall ha studentens namn (Förnamn Efternamn.doc, eller Förnamn Efternamn.sdw, eller Förnamn Efternamn.sxw). Spara helst inte i Wordformat om ni använder Open Office.

Bedömning

För att få godkänt på inlämningsuppgiften krävs att läsningen både är matematiskt korrekt och välpresenterad. Svårlästa lösningsförslag godkänns inte oavsett eventuellt korrekthet. Räkningar skall åtföljas av förklarande text.

Bonuspoäng

Under de fem första veckorna ges en inlämningsuppgift och en kontrollskrivning varje vecka. Om både inlämningsuppgiften och kontrollskrivningen är godkända får man tillgodoräkna sig motsvarande uppgift på tentamen. Om åtta av de tio momenten är godkända behöver man inte tentera för att bli godkänd på kursen.

Samarbete

Det kan vara mycket bra att samarbete vid lösningen av inlämningsuppgifterna. Samarbetet skall dock vara ömsesidigt och redovisas i samtliga inblandades lösningar. Det är meningen att var och en skall skriva sin egen lösning. Vid samarbete som inte uppfyller detta kommer alla inblandade lösningar att underkännas.


Sidansvarig: Mats Boij