Inst. för Matematik    |   KTH    |



Studiehandbok

Kurshuvudsida

Löpande

Kurs-PM

Schema

Föreläsningsplan

Tidigare års material

Matematikjour

Tentamensanmälan

Examinnation

Kursen examineras genom 6 moduler för godkänt samt en examen för högre betyg.

Modulerna består i 4 kontrollskrivningar och 2 inlämningsuppgifter. Kontrollskrvningarna ges

Kontrollskrivning 1 den 27e September 10-12.

Här är en tränings KS: Länk till tränings KS. Lösningsförslag


Lösningar KS 1


Kontrollskrivning 2 (modul 3) den 6e November.

KS2 kommer att täcka primitiva funktioner (i princip kapitel 5 i Persson-Böjers). Du skall kunna alla tekniker för integrering såsom, men inte begränsat till, partialbråksuppdelning, partiell integration, substitutioner, standardintegraler etc.

För att hitta en tränings-KS2 följ denna länk.

Efter att du har gjort tränings KS2 så kan du ladda ner lösningsförslag till tränings-KS2.

Lösningsförslag KS2

Kontrollskrivning 3-4 (modul 4 och 5) ges vid samma tillfälle den 11e December i salar enligt efternamn:

KS 3 (Modul 4) täcker kapitel 6 i Persson-Böiers. Mer specifikt: Integralkalkyl med Riemannsummor. Räknelagar, uppskattningar (triangelolikheten). Integralkalkylens medelvärdessats. Integralkalkylens (Analysens) huvudsats. Insättningsformeln. Generaliserade Riemannintegraler och konvergensbegreppet.

KS 4 (Modul 5) täcker kapitel 7-8 i Persson-Böiers. Mer specifikt: Tillämpningar av integralkalkylen. Kurvlängd, Rotationsytor och volymer. Jämförelse mellan integraler och serier (Cauchys kriterium). Första och ordningens differentialekvationer. Linjära differentialekvationer av andra ordningen.

En tränings KS3-4 som visar hur KSen ser ut hittar du här, lösningar hittar du här.

Lösningsförslag KS 3-4 hittar du här.

Observera att både KS3 och KS4 ges vid samma tillfälle den 11e.



Modul 2 och modul 6 består i inlämningsuppgifter.

Inlämningsuppgift 1 (modul 2) lämnas in den 11e Oktober till din övningsledare.

Länk till Inlämningsuppgift 1

Inlämningsuppgift 2 (modul 6) lämnas in den 13e December till din övningsledare under övningstid.

Länk till Inlämningsuppgift 2

Tentamen går kl 14-19 den 13e Januari 2014.

En guide till tentaplugget (under bearbetning) finns här.

En Träningstentamen hittar du här och lösningar hittar du här.

Observera att gamla tentor också är en bra träning.

Tidigare kontrollskrivningar finns här. Inlämningsuppgifterna kommer att introduceras på övningarna och dyka upp här, den första kommer denna vecka.



För att få ett D så behöver du få godkänt på 5 moduler, 4 godkända moduler

belönas med ett E. För att få ett högre betyg (A,B eller C) så krävs det att man deltar vid den

skriftliga tentamen den 13e Januari 2014.



Tentamen

Tentamen består i två delar båda ges vid samma tillfälle. Den första delen täcker materialet i modul 1 till 6. Tentamen har sex tal och varje tal motsvarar en modul. Om du är godkänd på en modul så behöver du inte räkna motsvarande tal. Tex om du har klarat av modul 1, 2 och 6 så behöver du bara göra tal 3, 4 och 5. Om man har klarat 5 eller fler moduler genom inlämningsuppgifter eller kontrollskrivningar så behöver man inte skriva del 1.

Om du totalt klarar 4 moduler så får du ett E och om du totalt har 5 godkända moduler får du ett D. Som en godkänd modul räknas antingen kontrollskrivningen/inlämningsuppgiften eller motsvarande tentamenstal.

Studenten i exemplet ovan som klarade KS 1 och inlämningsuppgift 1 och 2, dvs modul 1, 2 och 6 måste därför beräkna tal 3, 4 och 5 på tentamen del 1. Om han klarar tal 3 och 5 (men misslyckas med tal 4) på tentamen så har han totalt klarat modul 1, 2, 3, 5 och 6 och får därför minst ett D I betyg.

För de som har klarat minst fem moduler (antingen genom KSar inlämningsuppgifter eller tentamenstal på del 1 av tentamen) kan deltaga i del 2 av tentamen. Del 2 har inget modulsystem utan varje uppgift har ett vist antal poäng. Summan av dina poäng avgör om du får ett D, C, B eller A.

Om du inte har klarat av minst fem moduler innan tentamen så kan du ändå göra del 2 i hopp om att du klarade tillräckligt många uppgifter på del 1 för att totalt klara av fem moduler. Men om du inte efter att del 1 är rättad har fem godkända moduler så kommer del 2 av tentamen inte att rättas.

Observera att då del 1 och del 2 ges vid samma tillfälle så är det fördelaktigt att ha klarat av så många moduler som möjligt genom kontrollskrivningar och inlämningsuppgifter så att du slipper slösa värdefull energi och tid på del 1.



Kontrollskrivningar

En kontrollskrivning är ett kort prov som kommer att ges istället för en föreläsning eller övning. Kontrollskrivningen består av tre frågor. Den första är en konceptfråga indelad i många delar men där ditt svar inte behöver motiveras. De andra frågorna är beräkningsfrågor där tydliga redovisningar av alla beräkningar fodras.

Inlämningsuppgifter

Dessa görs i grupper om tre studenter. Innehållet är mer teoretiskt (bevis etc.). Vissa ledtrådar till inlämningsuppgifterna kan dyka upp på mina veckoblad (liknande idéer etc.).



Räkneövningarna leds av:

Grupp

Övningsassistenter

Telefon

CTFYS1:1

Doglas Lundholm

790 ????

CTFYS1:2 

Erik Duse

790 ????

CTFYS1:3 

Erik Gyllensvärd

790 ????





Avdelning Matematik

Sidansvarig: John Andersson
Uppdaterad: 2012-08-13